Informatie voor professionals

Het Jeugdteam werkt nauw samen met alle betrokkenen rondom het gezin of jongeren. Daarom kijkt een Jeugdteam naar wat het gezin zelf kan doen en de steun die ze vanuit hun omgeving kunnen krijgen, bijvoorbeeld van buren, vrienden en familie. En van professionals.

Verwijzen gaat zo:

  • Voor problemen in het gezin, opgroeien, opvoeden en gezondheid én jeugdhulp; Centrum Jong
  • Voor problemen in het gezin door bijvoorbeeld verslaving, werkloosheid of schulden, voor gezinsrelaties én jeugdhulp; Sociale Wijkteams
  • Alleen huisartsen en gecertificeerde instellingen kunnen voor complexe en (hoog) specialistische jeugdhulp direct verwijzen naar het Jeugdteam, dat kan via 1 centraal aanmeldpunt, namelijk:  aanmeldingen@jt.zaanstad.nl Deze mail is beveiligd.
  • Scholen kunnen kinderen en ouders aanmelden in overleg met hun vaste contactpersoon van het Jeugdteam. Samen maken zij een beeld van kind en gezin en leggen die vast in een intakeformulier. Daarna kijken school en Jeugdteam of inzet van het Jeugdteam nodig is. Zo ja? Dan is de aanmelding hiermee compleet. De medewerker van het Jeugdteam zorgt dan voor registratie van de aanmelding bij het Jeugdteam. Scholen kunnen dus niet zelf kinderen en gezinnen aanmelden bij het centrale aanmeldpunt. Weten scholen niet wie contactpersoon van het Jeugdteam is, dan kunnen ze dit navragen bij het Jeugdteam in hun omgeving.

Contact

Het centrale telefoonnummer van het Jeugdteam is 075 - 20 50 888.