Persoonsgebonden budget

De gemeente koopt jeugdhulp en ondersteuning in bij verschillende zorgaanbieders. Het pgb is een aanvulling op dit aanbod, om zo een passende ondersteuning te bieden voor iedereen met een hulpvraag. Het kan namelijk zijn dat de jeugdhulp en ondersteuning die de gemeente inkoopt voor jouw situatie en die van je kind niet passend is.

Je kunt het pgb dan als alternatief gebruiken. Bijvoorbeeld als je alleen hulp of zorg wilt ontvangen van een vertrouwd persoon, of wanneer je kind op heel verschillende tijden ondersteuning nodig heeft. Ook wanneer de zorgaanbieder die voor jouw situatie het best de zorg zou kunnen leveren geen contract heeft met de gemeente kan het pgb uitkomst bieden.

Voor meer informatie over het aanvragen van een pgb kun je terecht bij een van de Jeugdteams, of de digitale brochure (persoonlijk budgetplan) downloaden en de tarievenlijst. Deze is vastgesteld in 2017 en tot eind 2018 geldig.
Let op: de genoemde bedragen zijn de maximaal mogelijke tarieven die een zorgvrager kan kijgen. Het Jeugdteam bepaalt welk product van toepassing is, op basis waarvan u het tarief kunt bepalen.

Per Saldo de belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget geeft ook veel informatie.