Wat is jouw ervaring met het Jeugdteam?


Ben jij in 2016 langs geweest bij één van de Zaanse Jeugdteams? Dan kunnen we jou of je ouders/verzorgers benaderen mee te doen aan een kort onderzoek wat de Jeugdteams in samenwerking met de gemeente uitvoeren. Wij horen namelijk graag hoe je het contact met ons hebt ervaren, zodat wij dingen kunnen verbeteren.
Twee vragen staan centraal in het onderzoek. Ben je tevreden met het resultaat van je bezoek? En: voel je je goed behandeld door het Jeugdteam? Een onafhankelijk onderzoeksbureau (DSP) voert het onderzoek uit. Jouw antwoorden op het onderzoek zijn anoniem. In april 2017 worden de resultaten via deze website bekend gemaakt.
Heb je een vraag over het onderzoek? Neem dan contact op met jouw Jeugdteam.  

Jongerenruimte BAAZ in de Kaaik geopend


Opening BAAZDebby de Ruiter en Iris de Swart van Raaz - de organisatie die jongeren ondersteunt bij het realiseren van plannen - vroegen in opdracht van de gemeente aan jongeren uit de wijk Saendelft waar zij behoefte aan hebben in hun wijk, wat ze misten. De jongeren misten bijvoorbeeld een plek waar ze hulp konden krijgen met huiswerk en waar ze elkaar konden ontmoeten, ook misten ze een koffiezaak.

Samen met RAAZ gingen de jongeren vervolgens zelf aan de slag om een jongerenactiviteitenruimte vorm te geven en te ontwikkelen tot een levendige plek voor zoveel mogelijk jongeren in Zaanstad-Noord. Het Sociaal Wijkteam, Straathoekwerk, Jongerenloket en het Jeugdteam zijn ook nauw betrokken bij De Kaaik. Voor jongeren uit Zaanstad Noord zijn met de komst van de ruimte het Jongerenloket, Straathoekwerk en RAAZ makkelijker bereikbaar geworden.   

Onder professionele begeleiding hebben de jongeren de ruimte zelf vormgegeven binnen de multifunctionele accommodatie De Kaaik. De jongeren spraken ook regelmatig met bewoners over de plannen. Ook bij de opening 16 december zijn de jongeren betrokken. Debby de Ruiter/Iris Swart: “Een fastfood restaurant konden we de jongeren uit Noord niet geven, maar wij hopen dat wij ze met deze koffiezaak waar je kunt leren, inspireren, huiswerk maken, advies inwinnen en koffiedrinken een unieke plek bieden waar iedereen zich thuis voelt.”

Lees meer: http://www.platformaandezaan.nl/jongeren-co-creators-van-eigen-ontmoetingsplek/Symposium 'Gezonde netwerken' voor professionalsDatum: 31 oktober 2016 van 15.30 - 19.30 uur
Locatie: Basisschool de Spiegel, Brikstraat 6, 1503 BK Zaandam
Voor wie: professionals rondom kinderen en het gezin en betrokkenen
Kosten: geen

Komen deze vragen ook wel eens bij u op?
* Wat kan ik betekenen voor die 4.800 kinderen in Zaanstad met overgewicht?
* Hoe activeer ik kinderen en hun ouders om op gezond gewicht te komen?
* Ik heb van alles geprobeerd, en nu?
* Met wie in de wijk kan ik samenwerken?
* Welk aanbod is er in Zaanstad voor te zware kinderen? En is er ook iets voor hun ouders?
* Wat doet Jongeren Op Gezond Gewicht Zaanstad eigenlijk allemaal?
 
Programma:
Hoogleraar Voeding & Gezondheid Jaap Seidell VU Amsterdam neemt u mee in de wereld van Luilekkerland.
Aan de hand van leuke opdrachten maakt u kennis met andere samenwerkingspartners die in uw wijk werken.
De interactieve workshops geven u handvatten om jongeren en hun ouders beter te ondersteunen.
Tussendoor kunt u genieten van een gezonde maaltijd van Resto van Harte.

Inschrijven
Klik hier om u in te schrijven en te kiezen uit één van de 5 workshops.
Meer informatie over de workshops vindt u hier. Inschrijven kan tot 17 oktober 2016.
   
Zegt het voort en stuur deze uitnodiging gerust door naar uw contacten.

Wij hebben er veel zin in! Hopelijk tot de 31e!
Met gezonde groet,

Team JOGG-ZaanstadDe zorg voor een ander verdient een kado!

Naar schatting zorgt zelfs één op de vier jongeren voor een ouder, broer of zus. De zorg voor een familielid, vriend of partner kan best zwaar zijn. Daarom vinden wij dat mantelzorgers een kado verdienen. Deze mantelzorgwaardering is voor alle inwoners van Zaanstad. Voor volwassen (18+) minimaal 6 uur per week gedurende 3 maanden of minimaal 250 uur verdeeld over het jaar. Voor jongeren (18-) houden we geen uren aan. De verzorgde moet in Zaanstad wonen, de mantelzorger hoeft dat niet.

Aanvragen

U kunt uw cadeaubon of Pluim eenvoudig online aanvragen via www.swtzaanstad.nl/mantelzorgwaardering. Mantelzorgers ouder dan 18 jaar kunnen de Zaanse cadeaubon aanvragen, die ingeleverd kan worden bij meer dan 150 winkels en organisaties in de gemeente. Jongeren tussen twaalf en achttien jaar krijgen een Pluim, waarmee ze een leuke activiteit voor zichzelf kunnen uitzoeken. Bijvoorbeeld een dagje naar een pretpark, lasergamen of een gezichtsbehandeling.

Heeft u vorig jaar een bon of Pluim ontvangen? Dan kunt u hem ook dit jaar weer aanvragen.

Bent u geen mantelzorger, maar wilt u juist uw mantelzorger bedanken? Ook dan kunt u hem of haar via de website aanmelden.

Aanmelden voor de mantelzorgwaardering kan tot en met 31 december 2016. Campagnewebsite voor aanvragen en informatie www.swtzaanstad.nl/mantelzorgwaardering